گام دوم در IOT

با سلام خدمت تمامی همراهان همیشگی

مدتی نتونستم مقاله منتشر کنم اما خب فرصتی شد تا دوباره با مقاله ای جدید در زمینه IOT با شما باشم.

در گام بعدی باید به سراغ نصب یک سیستم عامل بریم، بزارید قبل از اینکه این گام رو شروع کنیم یک برگشت به عقب داشته باشیم تا بفهمیم در مقاله قبلی تا کجا پیش رفتیم.

در مقاله گذشته ما بردهای مختلف برای IOT را از نظر کاربر، هزینه و مشخصات دیگر بررسی کردیم و یک برد باهم انتخاب کردیم که برد انتخابی ما برد رزبری پای ۳ مدل بی (Raspberry pi 3 Model B) بود، این نکته رو هم ذکر کرده بودیم که وجه تمایز بردهای رزبری پای با بردها و میکروکنترلر ها در استفاده از سیستم عامل روی آنهاست پس حال ما باید یک سیستم عامل برای برد رزبری انتخاب و روی آن نصب کنیم.

سیستم عالم های زیادی برای برد رزبری پای وجود دارد مانند ویندوز آی او تی (Windows IOT)، اوبونتو ماته (ubuntu mate)، آرچ لینوکس (ArchLinux) یا رزبیان (Rasbian) و … که بهترین گزینه از دید من انتخاب سیستم عامل رزبیان است که رسما توسط بنیاد رزبری منتشر شده و شامل تمامی کتابخانه ها و موارد لازم برای راه اندازی برد رزبری پای است و شما با این سیستم عامل مشکلی از نظر نرم افزاری نخواهید داشت.

سیستم عامل رزبیان یک توزیع گنولینوکسی بر پایه توزیع پایدار دبیان است و این قسمت داستان را میتوان یکی از موارد خیلی خوب دانست، چون میتوانید از توانایی های سیستم عامل گنولینوکس هم در IOT استفاده کنید.

برای نصب این سیستم عامل روی برد رزبری پای شما باید ابتدا فایل فشرده (iso) این سیستم عامل را دانلود کنید پس باید وارد سایت رزبری پای بشید و بخش دانلود را انتخاب کنید :

 

در این بخش شما باید Rasbian  رو انتخاب کنید و سپس در مرحله بعد میتوانید Rasbian را با Desktop از طریق تورنت یا لینک مستقیم دانلود کنید.

بعد از دانلود باید با نرم افزارهایی مانند ۷zip یا winrar در ویندوز محتویات فایل فشرده را خارج کنید.

در این مرحله شما باید کارت حافظه میکرو اس دی (micorSD) حداقل ۴ گیگ  داشته باشید و محتویات فایل فشرده بالا رو در داخل آن کپی کنید، بعد از اتمام این کار کارت حافظه را به برد رزبری پای متصل کنید

برای روشن  کردن برد رزبری پای شما به ولتاژی برابر با ۵ ولت ۲٫۵ آمپر نیاز دارید تا برد به درستی روشن شود و انرژی مورد نیاز همه پین ها را به درستی تامین و افت ولتاژ نداشته باشد نیاز دارید، میتوانید از آداپتورهایی گوشی موبایل استفاده کنید یا از پاوربانک.

من با تجربه شخصی خودم میگم  یک پاوربانک ۱۰۰۰۰ میتواند حدود ۱۲ ساعت برد را روشن نگه دارد البته بسته به کار پروسه ها و سخت افزار هم دارد و ممکن است برای شما زمانی متفاوتی بدست بیاید.

کابل پاور هم میتوانید به درگاه میکرو یو اس بی برد وصل کنید که محلش در تصویر زیر مشخص شده است:

با اتصال کابل به برد، برد روشن شده و شروع به کار میکند اگر با کابل HDMI برد را به monitor متصل کنید  با تصویر زیر رو به رو میشوید که نشان از اجرای درست و بدون مشکل برد میدهد

 

خب دوستان گام دوم با نصب سیستم عامل بر روی برد رزبری پای به پایان رسید در گام های بعدی با نکات بسیار جالبی آشنا خواهیم شد و کم کم وارد کنترل سخت افزارهای مختلف با برد رزبری پای میشویم.

تا گام بعدی موفق و سربلند باشید

 

کیا حامدی

www.kiahamedi.ir

[email protected]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *